dinamització i formació a través de les arts
1. reporters i reporteres digitals de Solsona
Amb el suport de
Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Solsona |
Proposta que va néixer d’un procés formatiu de dinamització engegat el 2004 per les tècniques de Serveis Socials de l’Ajuntament de Solsona. La proposta, adreçada als juvilats i juvilades de la comarca del Solsonès, es va iniciar com un curs de fotografia digital que a més de formar les persones participants, obria noves maneres de mirar la realitat. Durant els set anys que ha durat el projecte, aquest ha anat canviant per acabar formant un grup autònom de treball que ha participat en activitats de la comarca, s’ha implicat en formació i ha col.laborat amb diferents entitats i associacions. Actualment el grup es troba de manera periòdica sense la necessitat d’una coordinació externa, per posar en comú els seus processos i compartir aprenentatges.
|
2. l'àtic i l’errant
|
L’àtic. Centre de Recursos d’Activitats Creatives és una proposta artística interdisciplinar que va començar el 2008. Els diferents professionals de l’Àtic, artistes i creadors, vam crear l’Àtic moguts per la necessitat de construir un espai artístic interdisciplinar que contribueixi a la dinamització de Solsona i la comarca del Solsonès.
L’Àtic inicialment era una escola de música d’iniciativa privada que donava resposta a la demanda de la població de Solsona d’aprendre música amb altres metodologies més actives i expressives. L’any 2008, des de diferents professionals de les arts es plantejà la necessitat de reformular el projecte inicial de l’Escola musical per a crear un espai artístic més ampli que inclogués altres arts. Davant la carència d’espais de creació artística a la ciutat, l’Àtic s’amplià amb la creació d’un centre artístic interdisciplinar que inclou teatre, circ, arts plàstiques i audiovisuals a més a més de la música. El curs 2010-2011, l’Àtic fa un petit gir davant la crisi econòmica. L’Àtic obrí com a centre creatiu i experimental amb molta empenta, en un entorn que desconeixia el tipus de treball que es proposava i que demanava més temps per absorvir i participar a les seves propostes. La manca d’ajuts econòmics i la retallada de les subvencions va portar a replantejar el projecte tan espaial com temporalment. El manteniment d’una infraestructura tan gran que implicava el centre interdisciplinar i on es vinculaven molts professionals diversos no ens era possible de mantenir amb la conjuntura econòmica actual. L’obligació de simplificar l’activitat aquest any, ens ha donat com a contrapartida l’espai de reflexió suficient per construïr un projecte més ambiciós a tres anys vista que implica entitats i institucions diverses de la comarca. La proposta, titulada L’ERRANT parteix de la necessitat de professionalitzar encara més la nostra activitat tot donant-li una qualitat i enfocant la mirada cap a la creació i el pensament contemporanis. L’ERRANT tanca les seves portes el desembre del 2011 per la dificultat de mantenir la infraestructura necessària. |